Григор оцеля по чудо

Григор Димитров се спаси по чудо от загуба в първия си мач за годината. Българският тенисист надигра 128-ия в света Джон Милман с 4:6, 7:6, 6:3 във втория кръг на турнира в Бризбейн (Австралия), но трябваше да спаси два мачбола за австралиеца в тайбрека на втория сет.

Димитров допусна куп грешки и загуби първия сет. Във втория се добра до тайбрек, но там Милман поведе с 3:0. Опасността от загуба надвисна над спортист №1 на България и го принуди да извади няколко шедьовъра от ръкава. Дори в тези моменти Григор запази спокойствие и се измъкна, за да изравни резултата, а в третата част вече всичко си дойде на мястото. Ранен пробив му даде аванс, който се оказа достатъчен за успех след 2:35 часа на корта.

„Малко съм уморен, имах чувството, че съм ръждясал и притеснен – призна Димитров в интервю пред бившия си треньор Роджър Рашийд. - Не беше лесно срещу Джон, той напълно заслужаваше победата. Мислех си, че съм загубил. Наложи се да импровизирам и вкарах страхотни удари. Доволен съм, успях да се събера на корта и да спечеля.“

Днес Григор продължава защитата на титлата си срещу №50 в света Кайл Едмънд (Великобритания), който надделя със 7:6 (3), 5:7, 6:4 над корееца Хьон Чун.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт