Григор пожела възстановяване на британския ас: Главата на Мъри е по-здрава от бедрото

Григор Димитров само преди 3 дни спечели най-големия трофей в кариерата си, но вече гледа към следващия турнир. Той е през януари в Бризбейн (Австралия), а на него се очаква завръщането на бившия №1 в света Анди Мъри. Българинът ще брани титлата си от тази година и е наясно, че шотландецът може да обърка сметките му.

„Ако има човек, който може да се завърне на върха, това е Анди – заяви Димитров. – Той ще докаже, че главата му е по-здрава от контузеното бедро. Аз пък искам отново да благодаря на всички за подкрепата през цялата година. Тази победа беше отборна.“

Родният ас получи комплименти и от легендата Роджър Федерер, който се размина с мач между двамата като отпадна на полуфиналите.

„Мисля, че той сега разбра, че мястото му е сред най-големите – смята швейцарецът. – И видя, че се чувства удобно сред нас.“

Междувременно съветът на турнирите от Големия шлем прие няколко новости в правилника за следващата година. Тенисист, който се откаже от участие след 12 часа в четвъртък, ще губи половината от полагаемия му се награден фонд. Паузата между първи и втори сервис ще е най-много 25 секунди, а разгрявката се ограничава до 5 минути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт