Демонстрират в Стара Загора автомобил на водородно гориво

Всеки желаещ в Стара Загора може да тества автомобил, работещ изцяло с водородно гориво, чрез водородна горивна клетка TOYOTA MIRAI FUEL CELL. Тест драйвът ще се състои на 30 май, от 15:00 до 17:00 часа пред Мол Галерия и бул. „Хан Аспарух“, в участъка между кръговото с бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и кръстовището с бул. „Ив. Вазов“.

Инициативата е рамките на Деня на водородното гориво и технологии, който се провежда по повод десетата годишнина на Съвместно предприятие "Горивни клетки и водород".

Събитието ще даде възможност на участниците да научат повече за предимствата на горивните клетки и водородните технологии, за визията на Европейския съюз по отношение водородните технологии, както и за актуалните проекти на европейско и национално ниво. Ще бъдат представени образователни филмчета, както и демонстрационни инсталации, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Инициативата се реализира с помощта на БАН, Българското водородно общество, Община Стара Загора, Регионален академичен център (РАЦ) Стара Загора, Холдинг Загора и Мол Галерия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони