Деница Златева, БСП: Фалшива новина ли е, че Борисов ме канеше в правителсвото? Севделина Арнаудова, ГЕРБ: Идваше при него в НДК зад гърба на Нинова

„Фалшива ли е новината, че лично премиерът Бойко Борисов се е обадил на лидера на БСП Корнелия Нинова, за да ме покани да остана на поста в правителството? Фалшива новина ли е фактът, че имахме личен разговор с него по този въпрос?" Това попита зам.-председателят на БСП Деница Златева на брифинг на "Позитано" 20.

"И след обсъждане на ИБ на БСП препотвърдихме решението си, взето на Национален съвет на партията, че няма да влизаме в никакви коалиции и да участваме под никаква форма в управлението на страната и оставаме опозиция", обясни Златева.

"Деница Златева, не помниш ли колко пъти идваше при Бойко Борисов в партийната централа на НДК на 17-тия етаж, зад гърба на Корнелия Нинова? Аз помня поне две такива срещи... Не помниш ли и колко вътрешна съпротива имаше тогава в теб, че твоята председателка иска да провали европейското председателство", попита началникът на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова от ГЕРБ във фейсбук.

"Като ресорен вицепремиер по председателството бях поканена на разговор от г-н Борисов в централата на ГЕРБ, на който предоставих цялата информация по подготовката на България за председателството на Съвета на ЕС. На втората среща му отказах да бъда част от настоящия кабинет. Двете срещи никога не са били тайна и за тях съм информирала Изпълнителното бюро на НС на БСП", написа Деница Златева в допълнително уточнение, разпространено от пресцентъра на социалистическата партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика