Джокович влезе в историята

Величието в тениса минава през титлите от Големия шлем, но Новак Джокович намери още един път към него. Сърбинът стана първият с т. нар. „Златен Мастърс“ - титли от всичките турнири от категорията.

Ноле завърши постижението с триумф в Синсинати (САЩ), при това във финал срещу Роджър Федерер. Джокера спечели с 6:4, 6:4, за да поведе с 24-22 в едно от най-големите съперничества в историята на тениса.

За мен е чест да постигам неща, които определят историята на тенисазаяви сърбинът. - Това е един от най-големите моменти в кариерата ми, още повече след всички трудности, през които минах в последните години.“

Междувременно Григор Димитров вече е в Ню Йорк, където следващата седмица започна последният турнир от Големия шлемЮ Ес Оупън. Още в деня на пристигането си българинът пусна видео, на което тренира под ръководството на Дани Валверду. След като загуби титлата от Синсинати, Григор отстъпи с три места назад в ранглистата и от вчера е 8-и, но в същото време се изкачи с едно място в годишната класация. Димитров е 13-ипо пътя към Лондонс 1690 точки, но все още е далеч от най-добрите 8, които получават право да играят на АТП финалите през ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт