Джошуа вече не е перфектен

Антъни Джошуа прибави още един пояс към витрината си, но не убеди, че е следващият исторически герой в тежката категория на профи бокса. Британецът спечели по точки обединителния мач с Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) и му отне титлата на WBO, с която трофеите му станаха четири. Ей Джей е шампион и на WBA, IBF и IBO, но рекордът му вече не е перфектен, тъй като досегашните му 20 победи бяха с нокаут.

Големият бой в Кардиф беше по-скоро разочарование заради огромните очаквания. Паркър се хвърли с резки атаки в първите рундове, но не успя да поведе Джошуа по бързото темпо. Така здравенякът от Уотфорд запази силите си за втората част от мача, когато завладя ринга и видимо превъзхождаше съперника. Така съдийското решение – 3:0 гласа (118:110, 118:110, 119:109) – не подлежеше на съмнение, а Паркър сякаш бе по-доволен, че е изкарал целия мач на крака. Но това не убеди шампиона на WBC Дионтей Уайлдър.

„Какъв грабеж“, написа американецът в Туитър. Тайсън Фюри пък обяви, че мачът е бил „скапано шоу на двама скапаняци“. Още след финалния гонг Джошуа сякаш предчувстваше реакциите им и предизвика Дионтей.

„Не е моя работа да оценявам представянето си, а на треньора – заяви Антъни. - Докарайте ми Уайлдър и ще го нокаутирам.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт