Джошуа ще може да отлага Кобрата

Надеждите на Кубрат Пулев да се изправи скоро в бой за титлата със световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа бяха попарени от Международната боксова федерация (IBF). Българинът си върна статута на задължителен претендент с победата на британеца Хюи Фюри в София миналия месец. Но централата явно няма намерение да му даде скоро шанс да предизвика притежателя на пояса.

IBF призна, че Световната боксова организация (WBO) има предимство и Джошуа ще трябва да брани първо тази титла. Британецът я спечели през пролетта срещу Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) и още не я е бранил. Последната защита на пояса на IBF беше в края на миналата година, когато Кобрата се оттегли от насрочения мач заради скъсан гръден мускул и бе заменен от Карлос Такам (Франция), който загуби със спорен нокаут в края на мача. Тази есен пък Джошуа защити титлата на Световната боксова асоциация (WBA) срещу Александър Поветкин (Русия).

WBO все още не е обявила претендента си, но се очаква това да е лидерът в ранглистата й Дилиън Уайт. Британецът от ямайски произход, избягал от мач с Пулев през лятото, е клиент на мениджъра Еди Хърн, който работи и с Джошуа. Възможно е обаче и тази защита да бъде отложена за сметка на обединителен мач с шампиона на Световния боксов съвет (WBC). Засега това е Дионтей Уайлдър (САЩ), но идната събота той има двубой с Тайсън Фюри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт