Директорът на габровската болница пред "Труд": Състоянието на пациентката с положителна проба за коронавирус се подобрява

МБАЛ "Д-р Тота_Венкова", Габрово

Взети са проби от двамата пациенти в нейната стая и от целия персонал на инфекциозното отделение

75-годишната пациентка в Габрово, която е дала положителна проба за коронавирус , е постъпила на 3 март с атипична пневмония. След приложеното лечение състоянието й е започнало да се подобрява, като към момента е стабилна и в задоволително здравословно състояние.

Това съобщи пред "Труд" д-р Минко Михов, директор на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в Габрово.

Според първоначална информация, жената не е пътувала никъде, нито се е срещала с българи, които са били в държави, засегнати от коронавирус. Жената е жител на Габрово и е контактувала с един човек.

“Пробата е взета на случаен принцип. Тази вечер са взети проби от целия персонал на Инфекциозно отделение и от двамата пациенти, с които е била в стаята”, съобщи още Михов.

Личните предпазни средства в болницата са ограничени като количество и се надявам, че ще бъдат доставени необходимите за работа с такива пациенти, ако такива бъдат настанени още, каза още директорът на габровската болница.

От плевенската болница са потвърди пред БНТ, че 27-годишен пациент, приет в лечебното заведение, е с два положителни и един отрицателен тест за коронавирус. Той е изолиран, както и цялата инфекциозна клиника. За момента е в добро състояние.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България