Доналд Тръмп се отказал от атаката срещу Иран, защото щели да загинат 150 души

Американският президент Доналд Тръмп потвърди информацията, че е одобрил нанасянето на въздушен удар срещу Иран, но след това е отменил операцията .

В Туитър държавният глава написа:"В понеделник те (Иран) свалиха неидентифициран дрон в международни води. Бяхме готови и заредени с оръжие вчера вечерта. Три пъти попитах колко души ще умрат. Беше ми отговорено 150. 10 минути преди нападението да започне наредих да спрат...това е отговорът ми на сваления дрон. Не бързам, нашата армия се обновява и скоро ще е готова за действия, които ще са в полза за целия свят. Санкциите вече започват да им тежат и вчера бяха наложени още. Иран никога няма да има ядрено оръжие и няма да до използва нито срещу САЩ, нито срещу света!".

Иран от своя страна разкриха, че за малко не са свалили американски самолет с пътници на борда. В изявление на иранските власти се казва: "Днес американски шпионски самолет беше засечем, с 35 души на борда, около мястото, където вчера беше свален дрон. Ние можехме да го свалим, но не го направихме.". летателният апарат се е намирал в международни води.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка