Дружина дядо Коледовци пристигнаха в Лом с влак и мотори

Цяла дружина Дядо Коледовци пристигна в Лом с влак и мотоциклети, за да зарадва децата с подаръци, песни и игри. Пръв в крайдунавския град довтаса с влак добрият старец от Лапландия, който бе посрещнат на ж.п. гарата от стотици малчугани и деца от социалните центрове. Всички те получиха от него подаръци и лакомства.

Развеселените момичета и момчета препълниха салона на читалище „Постоянство” в Лом, където за тях пяха и свириха тийнзвездите Диона и DJ Paffy, Селим Миров от „Гласът на България“, пианистът Огнян Янчев и вокалната група „Шоколадче“. Заради множеството хлапета на помощ на Стареца от Лапландия, пристигнаха и чета по-млади дядо Коледовци, яхнали мощни мотоциклети, осигурени от крайдунавския рокерски клуб „Ягула“. И отново бяха раздадени подаръци и сладкиши на всяко дете.

На заснежения площад „Свобода“ в Лом грейна коледната елха, а в небето над нея разцъфна пищна заря. Деца от общинския екоклуб изпратиха послания за здраве, мир и доброта със светещи балони. Инициативата „Коледа за всяко дете“ бе организирана от Националното сдружение на сираците в България с председател Слави Михайлов и с партньорството на кмета на Община Лом Пенка Пенкова, които поздравиха децата и участниците в празничния концерт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България