Д-р Милен Врабески: ДАБЧ никога не е имала визия за сънародниците ни зад граници

Държавната агенция за българите в чужбина никога не е имала визия за нашите сънародници зад граница, останали далеч от България по независещи от тях причини. Така коментира скандала с чиновниците, продавали българско гражданство, д-р Милен Врабевски, председател на фондация "Българска памет".

В тази организация няма визия, като че ли става въпрос за филанкишията, а не за националното ни наследство и идеали, аз нямам нужда от нея и не желая да работя с нея, каза още д-р Врабевски. Той се надява компетентните органи да си свършат работата.

"1/4 от населението на Одеса- или 500 000, са с български произход. Защо няма там българско училище, защото имаме агенция за българите в чужбина, риторично попита Врабевски, докато поздравяваше внушителната група деца от Украйна при откриване на 23 -ия семинар в Кранево, организиран и спонсориран от "Българска памет".

Във форума, посветен на предприемачеството и модерните технологии, участват над 200 подрастващи от 6 страни-Македония, Украйна, Молдова, Сърбия, Албания и от Североизточна и Югозападна България. Лектори на семинара са предприемачи, новатори, дигитални специалисти, творци и лидери в сферата на науките и роботиката.

Виртуалният водещ Наум представи гостите -кмета на Варна Иван Портних, Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в България, Моника Панайотова, зам.-министър на българското европредседателство и Богдан Мирчев, представител на фондация "Ханс Зайдел"за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони