ЕБВР помага на над 30 български компании

ЕБВР е помогнала до момента на над 30 български компании по програмата "Подкрепа за малкия бизнес", която старира у нас в началото на 2018 г. Това съобщи във Варна Мирослав Стоянов, мениджър на програмата за България.

"Подкрепа за малкия бизнес" е в помощ на компаниите чрез консултантски услуги, с представяне на добрите практики в света и създаване на сътрудничество между самите малки и средни фирми.

След всеки успешен проект се възстановяват 70 % от направените разходи на компанията. Това е една от програмите с най-ниска административна тежест, с минимум изискуем документнооборот- необходими са само няколко на брой документи по електронен път, за да стартира проектът в рамките на един месец и 2-3 седмици след това се възстановяват 70 на сто от направените разходи, подчерта Стоянов.

Във Варна се проведе бизнес форум на тема "Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме експерти и ноу-хау", заедно с Министерството на икономиката и общината. В страната се организират информационни форуми, за да могат повече фирми да научат за нея извън столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес