Емигрант дари 1 млн. долара на общинската болница в Мадан

1 млн. долара дари български емигрант на общинската болница в Мадан. Дарителят е 79-годишният Шефкет Чападжиев, който е родом от родопското градче, но от години живее в Чикаго. Парите са преведени по сметката на общината преди дни и с тях ще бъде закупена скъпоструваща апаратура, съобщи БНТ.

При последното си посещение в родния Мадан миналото лято Шефкет Чападжиев вижда с очите си колко старо е оборудването в общинската болница. Решава да подпомогне финансово лечебното заведение.

Фахри Мулайсенов - кмет на община Мадан: Дарението стана факт тази седмица, но като кмет знаех преди това. Аз и съгражданите сме възхитени, хората ще го помнят, докато болницата я има. Да е жив и здрав, той е родом оттук и това го накара да помогне.

Парите са преведени преди дни по сметка на община Мадан. Според желанието на дарителя парите ще бъдат използвани за цялостното подновяване на техниката, с която работят лекарите. И пациентите и специалистите в лечебното заведение приемат с с огромна радост благородния жест.

Златка Хаджикулова - операционна акушерка: За всички е прекрасно, няма какво да кажем, нова апартура, ново оборудваме.

Директорът на болницата е убеден, че с новата апаратура ще привлекат и млади специалисти.

Д-р Стефан Хаджиев - управител на МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов: Увеличиха се пациентите, с около 50 процента от другите общини, стига да се докажем в лечение и тази помощ, която дойде, ще ни помогне.

Ръководството на болницата вече обсъжда офертите за новите апарати , които ще бъдат закупени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България