"Епъл" може да спре iPhone X още през лятото

Потребителите в Китай не го харесват

Компанията Apple може да спре от производство iPhone X това лято, заради заниженото търсене в Китай. Прогнозата е на портала Macrumors, който се позовава на анализатора на KGI Securities Минг Чи Куо.

Експертът прогнозира, че през първата половина на 2018 г. корпорацията ще достави 31 милиона айфона, вместо очакваните 50 милиона. Като цяло компанията ще успее да продаде 62 милиона устройства, вместо планираните 80 милиона, казва Минг Чи Куо.

Според анализатора, iPhone X е разочаровал много китайски потребители с относително малкия си екран и лентата в горната част на дисплея, която не е съвместима с много от популярните приложения в Китай. Освен това високата цена на устройството плаши китайците.

Експертът отбелязва, че общите продажби на Apple смартфони през първата половина на тази година ще се увеличат с 5% в сравнение със същия период на 2017 г. Преди това експерти на KGI Securities съобщиха, че през 2018 г. Apple може да пусне три нови смартфона, базирани на iPhone X.

Според прогнозите, двата нови модела ще бъдат с OLED-дисплеи с диагонал от 5.8 инча и 6.5 (с 458 и 480-500 пиксела на инч, съответно), третият ще е с LCD-дисплей с диагонал 6.1 инча (320-330 пиксела на инч).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа