Ето какво подари Цвета Караячева на библиотеката на японския парламент

Книги, представящи историята, бита, традициите и културните ценности на България, подари председателят на Народното събрание Цвета Караячева на библиотеката на японския парламент.

За мен и за делегацията на българския парламент е чест да сме в тази библиотека, която е домът на писаното богатство на Япония, отбеляза председателят на Народното събрание. Тук се съхраняват писмените свидетелства за поставянето на основите на демокрацията и вие сте пазителите на това безценно богатство, обърна се Цвета Караянчева към директора на библиотеката Савако Ханю. За нас е чест и удоволствие да подарим на тази изключително богата библиотека книги, представящи българската история, бит и култура. Вярвам, че и занапред законодателните институции на двете страни ще продължим заедно да поддържаме и разширяваме културните връзки между нашите два народа, добави председателят на Народното събрание.

Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Япония по покана на председателя на Камарата на съветниците Чуичи Дате. В рамките на визитата депутатите посетиха библиотеката на японския парламент, в която се съхраняват повече от 43 милиона книги.

В състава на българската делегацията са заместник-председателят на Групата за приятелство България – Япония Ихсан Халил, членовете на групата Димитър Данчев, Николай Александров и Пламен Христов, както и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България