Жена с температура и под карантина задържана в автобуса София-Бургас

Жена под карантина е задържана в автобус от София за Бургас. Тя е имала болки в гърдите и е била с температура. Във возилото са пътували четирима души, освен шофьора. Пътник, идващ от Мюнхен, е имал симптоми, които са накарали властите да го конвоират за изследване. Двата факта бяха съобщени в неделя по обед, на брифинг на Кризисния щаб за борба с коронавируса в Бургас.

Към момента се контролират само пристигащите пътници от дестинации, на които е наложена карантина. Мъж е заявил, че не е проверен на летището. „Мерките не са видими за пътниците. Принципът не е да се мери с физически термометър на всяко място“, каза директорът на ОД на МВР старши комисар Радослав Сотиров.

Не се притеснявайте, звънете на горещите телефони, ще се постараем да отговорим на всеки въпрос, коментира кметът на града Димитър Николов.

Той е разпоредил да се допускат при специален режим до 20 души в големите хипермаркети, а в малките – до 5 души. Димитър Николов добави, че при неспазване на заповедта ще се затварят обекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България