Жирардели иска среща с Бойко Борисов

Ски легендата Марк Жирардели поиска среща с министър-председателя Бойко Борисов относно изграждането на втори кабинков лифт в Банско. И тази зима пиринският курорт откри сезона без алтернатива на връзката между града и ски зоната.

И сега много мои приятели в чужбина ме питат защо още няма втора кабинкова линия – заяви петкратният носител на Големия кристален глобус и почетен гражданин на Банско. - Време е за среща с премиера Бойко Борисов и министрите, които са отговорни за решението на въпроса с втората кабина и за бъдещето на Банско.“

На откриването на ски сезона в пиринския курорт пък беше председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Банско е и ще остане номер едно“, заяви депутатът на церемонията на централния площад в града, на която присъстваха още зам.-министрите на спорта и туризма – доц. д-р Стоян Андонов и Любен Кънчев, както и областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов.

Кметът на Банско Георги Икономов пък смята, че проблемът е на всички зимни курорти в България.

Все още сме в очакване да бъде даден шанс на Банско да продължи да се развива – обяви градоначалникът. - Всички планински курорти в България следва да имат правото да изграждат своите екологични въжени линии.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт