Завод за балони в село Баня отваря врати до броени месеци

въздушен балон

Завод за балони ще започне работа до броени месеци. Това е най-новата инвестиция в разложкото село Баня. Вложени са около 2 млн. лева в новото начинание от руски инвеститор. В завода ще се произвеждат въздушни балони, батути и надуваеми замъци.

Всичко това става възможно, след като Общинският съвет разреши изработване на подробен устройствен план ПУП – парцеларен план за трасе на „Външно електрозахранване НН”, за да се осигури необходимата техническа инфраструктура и електрозахранване на завод „Безвредно производство на въздушни балони” в местността Конещица в село Баня.

Решението бе взето като резултат от инвестиционното намерение за изграждане на „Кабелна линия НН” от Александр Викторович Таланов, управител на „Научно производствено предприятие „Русбал” ООД.

Преди време бизнесменът закупил 9,5 декара земя. Той идва в България преди около четири години, когато вниманието му е привлечено от първото издание на Балон фиеста „Римска баня", където се включва със свои топловъздушни балони.

Трасето за външно електрозахранване преминава през имоти, общинска собственост, за което има предварителното съгласие на местния парламент в Разлог за учредяване на ограничени вещни права и сервитути в размери, определени с парцеларния план на трасето.

Към момента е приключено строителството на завода за топловъздушни балони, остават само дребни довършителни работи. Напълно завършени и оборудвани са и трите етажа на сградата, която е с разгъната застроена площ от 800 квадратни метра.

В цеха ще работят около 30 души, които ще минат курс на обучение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции