Задържаха двама наркодилъри по време на опит за сделка в столицата

При претърсвания в жилищата са открити хероин и пликче с марихуана

Служители на ГДБОП и СДВР задържаха двама мъже по време на опит за сделка с голямо количество наркотични вещества, съобщават от МВР.

Специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението е реализирана на територията на столицата от служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП и сектор „Разследване“ – СДВР.  Действията са извършени под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура във връзка с водено досъдебно производство.

наркотици

В хода им, при опит да извършат сделка с голямо количество наркотични вещества, са задържани двама мъже - Ж.С. /47 г./от София, криминално проявен, регистриран за извършено престъпление по чл.195 от НК,  и неговият връстник В.П., също от столицата. При обиск у тях са открити и иззети  мобилни телефони със СИМ карти. При претърсването на автомобила, управляван от Ж.С., са намерени два пакета, съдържащи 1 кг кафяво прахообразно вещество, дало реакция на хероин при извършената експертиза. Последвали претърсвания и в жилищата на задържаните - от дома на Ж.С. са иззети малки количества кафяво прахообразно вещество, дало положителна реакция на хероин при полевия наркотест, и пликче с марихуана.

С постановление на Софийска градска прокуратура на Ж.С. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок от 72 часа“. Работата по документирането на случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право