Заловиха трафикант с 13 афганистанци, натъпкани в БМВ

Служители на "Пътна полиция"-Пазарджик заловиха в четвъртък след преследване по автомагистрала "Тракия" 34-годишния А.Д., който превозвал незаконно 13 преселници от Афганистан, натъпкани в личния му автомобил БМВ.

В Областна дирекция на МВР-Пазарджик получили сигнал от колегите си от Пловдив за съмнителния автомобил, движещ се към София и незабавно предприели мерки за спирането му. В района на 86-и километър на "Тракия" пътните полицаи подали сигнал със стоп-палка на водача на БМВ-то, но той не се подчинил и продължил с мръсна газ към столицата. Полицаите тръгнали да го гонят със служебната патрулка и след кратко преследване успели да го настигнат и спрат на 79-ия км в близост до село Калугерово.

По случая веднага е образувано полицейско производство срещу шофьора трафикант, който се оказал криминално проявеният и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда А.Д. от русенското село Тръстеник, срещу когото веднага е образувано полицейско производство.

13-те афганистанци, които са на възраст от 13 до 30 години и без документи за самоличност, ще бъдат транспортирани до домове за временно настаняване на чужденци от отдел "Миграция" при Областна дирекция на МВР-Пазарджик, съобщи говорителят й Мирослав Стоянов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право