Заляха с киселина майсторка на баклави (обзор)

Версия: Атаката е заради бизнеса

36-годишната Ажда Ибрахимова е в тежко състояние в “Пирогов”

Собственичка на цех и сладкарница за баклави бе залята с киселина и е настанена в “Пирогов” в тежко състояние.

Зверството бе извършено в понеделник към 21,30 ч пред блок на столичния бул. “Александър Стамболийски”, където 36-годишната Ажда Ибрахимова живеела с 15-годишната си дъщеря и съпруга й. Бандитът издебнал жената, когато тя слизала от автомобила си и се отправила към дома си. Нападателят се приближил и лиснал разяждащата течност в лицето й. “Този човек седеше до кофи за боклук. Изведнъж се насочи към жената. Чу се счупване и се вдигна пушек. Мъжът избяга, а жената беше на колене и викаше”, разказа очевидец. Според лекари от “Пирогов” Ажда е с 24% изгаряния по лицето и тялото.

Ажда и съпругът й имат цех и сладкарница за баклави на столичната ул. “Цар Симеон”. Според отзиви в интернет в магазина за лакомства се правела най-добрата антеп баклава в София. Съседи разказаха, че семейството било много добро и коректно и не са чували да има проблеми. Познати на Ажда пък споделиха, че тя не изглеждала притеснена.

Една от версиите е, че нападението е заради бизнеса. Не се изключва обаче и атаката с киселина да е заради лични мотиви, казаха полицаи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право