Започна възстановяването на къщи в Ощава, изгорели след големия пожар

Започна възстановяването на къщи в село Ощава, които изгоряха след големия пожар над Кресненското дефиле. С доброволен труд строителна фирма от с. Г.Брезница първо се зае да ремонтира дома на Димитър Златков Стоилов.

ощава пожар

Построяването на новия дом на дядо Митко става възможно, благодарение на получените средства в дарителската сметка на националната кампания на община Кресна за възстановяване на щетите от пожара.

Кметът на община Кресна, г-н Николай Георгиев, разговаря с представителите на Главболгарстой АД., които заявиха готовност да възстановят безвъзмездно участъците от пътя до с.Ощава, по който ще се доставят строителните материали за засегнатите по пожара къщи. Възстановяването ще започне в петък (15.09.2017 г.)

След къщата на дядо Митко, фирма ЕТ „ТИЦА – Строителна фирма "Стоица Гълъбова" ще се заеме с възстановяването и на къщата на дядо Йосиф. Напомняме, че в деня на пожара той загуби съпругата си, която издъхна от инфаркт часове преди бедствието, а до края на деня огънят изпепели къщата и колата му. Дядо Йоско не напусна селото и остана да спи в руините под открито небе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България