Засилени мерки за сигурност преди срещата Доналд Тръмп - Ким Чен-ун

Засилени са мерки за сигурност в Сингапур преди утрешната срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун, до която остават часове. Американският президент и севернокорейският лидер пристигнваха в неделя и са настанени в хотели на около километър разстояние един от друг.

Историческата среща ще се проведе на остров Сентоса, в хотел "Капела", който и преди е бил домакин на срещи на високо равнище. Мястото е оградено плътно, а пропускателният режим е затегнат от няколко дни.

Високопоставени представители на САЩ и Северна Корея вече проведоха разговор преди голямата среща утре. Американският посланик на Филипините Сун Ким и севернокорейският министър на външните работи И Йон-хо се видяха в хотел.

Пръв в Сингапур дойде Ким Чен-ун. Севернокорейската държавна телевизия разпространи кадри от пътуването и срещата му със сингапурския премиер Ли Сиен Лун, който ще разговаря днес и с Доналд Тръмп.

Същевременно конвоят на американския президент също бе внушителен с около 30 автомобила. Организирането посещението в Сингапур се оценява на близо 20 милиона долара.

Във вторник ще се състои първата в историята среща между действащ американски президент и лидер на Северна Корея. Очаква се Доналд Тръмп да предложи американски инвестиции в севернокорейската икономика, а в замяна да поиска прекратяване на ядрената програма на Пхенян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия