Затиснатото от гума дете е с разкъсан черен дроб

Огромната над 100-килограмова гума, която едва не уби момче в парк "Дружба" във Велико Търново

Момчето се възстановява след спешна операция в Реанимацията в Търново

Детето, което беше затиснато в сряда вечерта от огромна автомобилна гума във Велико Търново, е с разкъсан черен дроб. Минути след инцидента момчето е прието в областната болница в критично състояние заради тежката травма. Лекарите обаче спасиха живота му.

"Детето вече е в стабилно състояние. Заради травмата беше с много кръв в корема и се наложи спешна операция. Овладяна е ситуацията и вече няма опасност за живота му. Черният дроб е орган, който регенерира и детето ще се възстанови бързо. Хирургичната интервенция е извършена от д-р Николен Стойнов, д-р Иво Найденов и анестезиолога д-р Йорданка Трифонова. Гумата е можела и да убие детето", обясни началникът на Реанимацията д-р Сибила Маринова.

Инцидентът станал в парк "Дружба" около 19 часа на 17 юли, докато четири хлапета играели в района на фитнеса на открито. Внезапно под гумата се оказало едното от децата. Хора, които били наблизо, веднага се притекли на помощ. Вдигнали гумата която тежи над 100 килограма и освободили 8-годишното момченце. Те подали сигнал на телефон 112 и на място незабавно пристигнали линейка, пожарникари и полицаи. Детето бе откарано в Спешна помощ за преглед. То се оплаквало от болки в корема. Преди година въпросното момче е лежало в болницата с комоцио след падане от велосипед.

По случая с гумата, която е била необезопасена, се води разследване. Тепърва ще бъдат правени разпити на свидетели и експертизи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България