За 70 000 лв. годишно пловдивска фирма ще чисти шахтите в Община Асеновград

Пловдивската фирма „КМД” ЕООД ще чисти през следващите 12 месеца всички дъждоприемни шахти на територията на Община Асеновград срещу 70 000 лв. без ДДС. Срокът на договора е до ноември 2018 г. и според клаузите в него служителите на комуналната фирма ще отговарят за почистването от наноси и твърди предмети, събирането им в чували и извозването до депото за твърди битови отпадъци в местността „Капсида” край Асеновград.

Изгнилите кофи, натрошените или липсващи гривни ще трябва да се подменят, а счупените или липсващи решетки да се укрепят или сменят с нови и да се нивелират. Шахтите ще се чистят веднъж на 3 месеца, но в задълженията на фирмата влиза участието й при екстремни ситуации като отварянето на шахти в проливни дъждове, завиряване на пътното платно и т.н.

Възнаграждението ще бъде изплащано поетапно след изпълнение на предварително възложените дейности, подписването на протокол, който да установява това, както и какви изделия и материали са били вложени, и след представяне на фактура със сума, съответстваща на извършеното. Към протоколите ще трябва да се представят пътни листове на превозните средства, кантарни бележки от депото и опис на почистените шахти, подменените кофи, гривни и решетки. За непълни или некачествено извършени дейности няма да се заплаща до отстраняване на всички недостатъци, което ще става за сметка на фирмата. Община Асеновград може да прекрати договора едностранно с 10-дневно писмено предизвестие, ако бъдат констатирани отклонения от офертата или неизпълнение на договора. Ако нарушението бъде отстранено в срока на предизвестието, договорът ще продължи да действа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони