Земеделски производител и авери нападнали младежи да признаят кражба на гориво

Снимка: Архив

Полицията в Попово е арестувала земеделски производител и негов приятел, които заплашвали и удряли двама младежи, за да признаят кражба на гориво. Опитът за саморазправа и принуда е станал в събота по обед в село Гагово. 38-годишният Н.Н., 61-годишният Х.А. и синът му С.А. (41 г.) срещнали в селото двама младежи, на 20 и 18 години, от село Заветно.

Тъй като на единия от местните, който бил земеделец, изчезнали 80 литра нафта, тримата нарочили другоселците за крадци. Спрели младежите и започнали разправия с тях. Заплашвали ги, блъскали ги и употребили насилие срещу тях, като ги карали да признаят, че те са откраднали въпросната нафта. За шумната разправия били уведомени полицаите, които били наблизо и провеждали операция. Те се намесили и задържали двамата по-млади местни мъже.

Потърпевшите младежи от съседното село не са арестувани, но полицията работи по изясняване на кражбата, от която се жалвал земеделецът. Той пък, заедно с приятеля си, ще отговаря за извършената принуда и насилие над младежите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България