Избраха Емил Петков за печатар на годината

Емил Петков, управител на печатница “Ропринт” ООД ще бъде отличен с престижното браншово отличие “Печатар на годината” за 2017 г. Наградата за 13-и пореден път ще бъде връчена от Съюза на печатарската индустрия в България (СПИБ). Церемонията се проведе на 17 май в голямото фоайе на Народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий”. На събитието се очакват министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на културата Боил Банов.

Според регламента за наградите на гилдията се съревновават членове на Съюза, показали значими резултати в областта на печатарската индустрия. Победителите се излъчват от комисия, в която са включени носителите на почетните отличия в годините от учредяването на наградите досега, председателят и главният секретар на Съюза, както и представител на списание “Полиграфия”. Към момента тя наброява 29 души. Тази година номинацията на Емил Петков е избрана сред общо 5 предложения с голямо болшинство.

Наградата “Търговец на годината” пък ще бъде връчена на Лиляна Танчева, управител на “Елидис” ООД, която е избрана сред общо 7 номинирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България