Измамите с храни ще дискутират на изложение "Фудтех" в Пловдив

Измамите с храни и тяхното влияние върху здравето на потребителите ще са във фокуса на дискусионен клуб, който ще се проведе в рамките на изложението "Фудтех 2017" в Международния панаир в Пловдив. На 22 февруари в присъствието на омбудсмана Мая Манолова представители на 8 организации ще обсъждат как да се противопоставят на имитиращите продукти и заблуждаващите етикети. Ще се дебатират производството на опасни храни, злоупотребата с информация и последствията от нея, защитата на потребителите и ограничаването на сивия сектор.

Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Съюзът по хранителна промишленост, Асоциацията на млекопреработвателите, Асоциацията на месопреработвателите съвместно с Българската агенция по безопасност на храните, Федерацията на потребителите, Националния център по опазване на общественото здраве и Българското дружество по хранене и диететика ще обединят сили, за да дадат отпор на престъпната дейност, застрашаваща здравето на стотици хиляди българи.

На 22 февруари в Международния панаир в Пловдив ще се проведе и конференцията "Бъдеще за местните храни", придружена от изложение на занаятчийски изделия със специално географско означение.

Евродепутатът Момчил Неков ще представи географските означения като възможност за развитие на бизнес, а техният принос за защита на българския вкус е сред основните теми. Ще бъдат обсъдени европейските механизми за подкрепа на микрокомпании, инструменти за финансиране и успешни практики. На 24 февруари ще се проведе международна конференция "Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето", която ще събере изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес