Изправят пред съда криминално проявен за убийството на пастир

36-годишен мъж ще бъде изправен пред Окръжния съд в Сливен за убийството на 71-годишен пастир, съобщиха от обвинението. Първото заседание по делото е насрочено за 7 март.

Подсъдимият бил родом от Твърдишкия край. Пристигнал в сливенското с.Скобелево при близки и за да си търси работа. Наели го за пастир. Тежкото престъпление било извършено на 10 май миналата година, в землището на селото. След употреба на значително количество алкохол, Николай К. отправил закани за убийство към възрастния си колега, който също бил пастир и се намирал на 200 метра от него. Пияният отишъл до дядото с кол в ръцете. Без причина се нахвърлил върху него - заявиха от прокуратурата. Спънал го и когато човекът паднал на земята, жестоко го пребил със сопата. По-късно било установено, че са нанесени множество удари по главата, лицето, гърдите, корема и крайниците на жертвата. Освен с дървения прът, биячът нанесъл и удари с ритници в корема и гръдния кош на жертвата. Смъртта настъпила в резултат на несъвместимите с живота травми.

Ден след жестокото убийство полицаите от участък "Запад" разкриха убиеца, а съдът го задържа в ареста най-тежката мярка за неотклонение. По информация от жители на Скобелево, престъпникът бил известен в района с криминалните си прояви и особено агресивно поведение след употреба на алкохол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право