"Ирма" взе три жертви във Флорида

Ветровете на урагана са прекъснали електрозахранването на един милион души

Трима души са загинали в американския щат Флорида, а двама от тях са полицейски служители, в резултат от катастрофи, предизвикани от приближаването на урагана „Ирма“ и съпътстващите го ветрове и проливен дъжд, съобщи АФП, позовавайки се на данни от местните власти.

Заместник-шериф Джули Бриджис, на 42 години, е починала в челна катастрофа в окръг Харди, източно от град Сарасота, съобщиха от местното полицейско управление.

„Тя работи в подслон цялата нощ и изтича до вкъщи, за да си вземе провизии“, когато се е случила катастрофата, в 6,45 местно време, съобщиха полицейските власти.

Спътникът на заместник-шерифа, също служител на полицията, също е починал на място.

Третият фатален случай се е случил, когато мъж, който е пътувал край Кий Уест се е забил, с камиона си, в дърво, съобщиха от службата на полицията в окръг Монро. Камионът е превозвал генератор.

Ветровете със скорост 210 км/ч, съпътстващи урагана „Ирма“, са причинили прекъсване на електрозахранването на един милион граждани на Флорида, докато бурята се насочваше към западния бряг на щата, обърнат към Мексиканския залив и предизвика опасения за катастрофални наводнения, предаде Ройтерс.

След като вся хаос в островите из Карибско море, смъртоносната буря вече се намира на 125 километра югоизточно от южния бряг на американския щат Флорида. Според Националния център за ураганите на САЩ, може да се вдигнат вълни с височина до 5 метра, край бреговете на щата, заради силните ветрове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка