Йорданка Фандъкова: Най-важната роля в образованието е ролята на учителя

"Най-важната роля в образованието е ролята на учителя". Това каза по време на връчването на наградите в конкурса „Учител на годината“ кметът на София Йорданка Фандъкова. Наградите се дават за двадесет и първа поредна година от Синдиката на българските учители.

„Отличават се най –добрите, тези, които задават посоката и примера в едно важно за българското образование време, време на промяна, на реформи, които се правят от вас – учителите“ – допълни още столичният кмет.

2018-05-11-%d1%80%d0%be%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8fФандъкова подчерта, че днес в българското образование протичат реформи, които целят да го направят по-модерно, насочено към професионалното и личностно развитие на децата и към практическите им умения.

„Ние осъзнаваме нашата отговорност да правим средата по-добра както за учениците, така и за учителите“ – каза столичният кмет и припомни, че през последните години общината е инвестирала над 360 милиона лева в образователната инфраструктура, в строителство и модернизация на детски градини и училища.

В момента се изгражда нова сграда на Първа английска езикова гимназия и 112-то основно училище. Довършва се строителството на нова спортна зала в 149-то училище, строят се три нови детски градини. Предстои и пълна модернизация на 17 училища и детски градини със средства по ОП „Региони в растеж“.

Подготвят се проекти за изграждане на четири нови училища и шест нови спортни зали. „Базата е много важна в процеса на образование, но резултатите на учениците се дължат на учителите, на директорите, които трябва да мотивират своите колеги и да направят атмосферата така, че да има желание и възможност за творческа работа в училището“ – каза столичният кмет Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България