КЗК: Има безспорни доказателства за картел на горивата, няма да могат да докажат обратното

Имаме безспорни доказателства, че има картел при горивата, заяви председателят на КЗК Юлия Ненкова, предаде БГНЕС.

„Все още това е твърдение за нарушение. Картел има. Няма да могат да докажат обратното, че няма картел, защото имаме безспорни доказателства. Все още преписката е търговска и производствена тайна”, посочи Юлия Ненкова.

Според нея вече е доказано, че има картел, но сега се върви по процедурата.

„Докато аз съм ръководител, няма да има препоръки, а санкции”, подчерта Ненкова. Тя поясни, че твърдението за картел на горивата не подлежи на обжалване. Относно това, че Ненкова е обявила стартиране на секторни анализи във фармацията, банките, икономиката, тя поясни, че секторният анализ изисква продължителен период от време, в който се правят проверки и на място за изземване на съответната документация, така и евентуално съгласуване практики за цени.

„Приоритетите на КЗК са очертани. Всички са еднакво важни, както нелоялната конкуренция, така и застъпничеството. Не мога да дам приоритет на едни текстове от закона за сметка на други. Паралелно текат всички проверки и изпълняваме закона, както е написан”, добави Ненкова. Председателят на КЗК бе категорична, че не е политически обвързана с никого, нито с ГЕРБ, нито с БСП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес