Китайка преподава в Езиковата гимназия в Сливен

"Много добре съм" казала още на втория ден пред колегите си Лу Инчао

От няколко дни учениците от Езиковата гимназия в Сливен учат китайски. Преподава им Лу Инчао, който пристигнала от родината си в далечна България по програма за сътрудничество в образованието.

Лу е най-младата преподавателка в гимназията. Едва на 25 години е. Със сливенските си ученици засега основно общува на английски, владее и руски език. Сформирани са 6 групи, с които Лу, както я наричат в училището, се занимава два пъти в седмицата - разказа директорката Ефросина Кисьова.

След като пристигнала в Града под Сините камъни, преподавателката от Китай се записала и на курс по български език. "Тя е много мила, приветлива и усмихната. Още на втория ден дойде при нас и каза: "Много добре съм!" - заяви още директорката.

Лу Инчао е магистър по икономика на образованието. Завършила е Китайския университет по геонауки в Нантун, Източен Китай. Университетът си сътрудници с Института "Конфуций" към Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", който предлага преподавателски кадри по китайски в страната ни.

Пред колегите си в Сливен Лу признала, че харесва преподавателската професия, но никога не предполагала, че ще обучава на родния си език деца в чужда страна. Преди да дойде тук, имала представа за България само от снимки. След запознанството си с учителите и учениците в Езиковата гимназия е убедена, че ще създаде много нови приятелства. Засега престоят й в Сливен ще е за една година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование