Кметове и жители от Симтлийско запретнаха ръкави, сами си правят навес на храм

Жителите на Крупник, Полена и Сушица започнаха да градят със собствен труд нов навес в двора на кметството на село Сушица. Църквата в двора на кметството, наречена „Света Троица”, има нужда от нов навес с пейки и маси, които да приютяват миряните на празниците.

Мъжете с помощта на общинското ръководство започнаха изливането на бетон на площадката за навеса. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, заедно с кмета на село Сушица и всички останали мъже запретнаха ръкави и се включиха активно в работата.

До идеята да се изгради новият навес се стигна затова, че все повече хора посещават църквата на празници, а и не само и е хубаво да има още място, където да бъдат на завет и на сухо при лошо време.

Един от най- активните участници в градежа беше Йордан Терзийски- Терзията, който след изгубването на титлата в турнира по белот в село Крупник е наказан да изпълнява само доброволна работа, усмихват се организаторите. Навесът ще бъде готов скоро, а хората се надяват да стане и до 28-ми май, когато е храмовият празник на селото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България