Кметът на Симитли в сблъсък с бизнесмен заради пиратки (обзор)

Кметът Апостол Апостолов (вляво) е категоричен, че Методи Бачев го е нападнал заради забележка за пиратки.

Между двамата имало стара вражда

В полицията получили лъжлив сигнал за потрошен мъж

Сигнал за масов бой в заведение в Симитли, в което участвали кметът на града Апостол Апостолов и синът му Стефан - футболен съдия и депутат от ГЕРБ, вдигнаха на крак полицията в новогодишната нощ. Според обаждането, един човек пострадал тежко и бил с избити зъби и наранявания. Оказало се обаче, че информацията е силно преувеличена. “Няма сбиване или въргал в град Симитли в новогодишната нощ с участието на кмета и сина му. Имало е блъскане, но никой не е падал, нито пък е пострадал, нито пък има някой с избити зъби”, заяви районният прокурор на Благоевград - Борислав Ковачки. Няма образувано досъдебно производство, а само се извършва проверка на случая. В прокуратурата са подадени няколко жалби от участници в спора.

В новогодишната нощ кметът на Симитли Апостол Апостолов е произнесъл приветствие към гражданите, последвала заря, а после всички се хванали на хоро.

Тогава от заведението до площада полетели към хората мощни пиратки, хвърляни от собственика на “Агромах” (сега “Громахолд”) Методи Бачев, въпреки че имало забрана от кмета за ползването им. Апостолов направил забележка на Бачев, който му отговорил с агресия. “Методи Бачев ме удари, удари ме и сестра му. Аз бях обект на атака, подал съм жалба, извадил съм си медицинско и съм се обадил на тел.112 за инцидента”, каза пред “Труд” кметът.

Хората от площада поддържат неговата версия и твърдят, че Методи Бачев и приятелите му били агресивни и пречели на веселбата на площада.

Между Апостолов и бизнесмена имало стара вражда, казват местните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право