Кобрата: Залата ще е пълна, но трябва и да бия

Залата ще бъде пълна, въпросът е че трябва да победя – заяви Кубрат Пулев на питане до колко ще му помогне българската публика в мача срещу Хюи Фюри в събота в „Арена Армеец“.

И допълни, че отлично е подготвен не само физически, но и психически.

„А външния си вид дължа на ... химията – пошегува се той. - Разбира се, това е не е бодибилдинг и не са само мускули, трябва и да побеждаваш. Но формата си дължа и на това, че мислите ми са изцяло в бокс, а и на солидния опит.

Фюри, пък благодари за симпатиите от страна на българските си фенове към него и дори изрази мнение, че повечето от тях ще го подкрепят. „Всъщност Хюи не обича да боксира в родния си град Манчестър, защото когато се биеше за световна титла бе ощетен от реферите – поясни Ивайло Гоцев, организатор на шоуто и промоутър на Кубрат.

И уточни, че вече 17 г. се познава с Пулев, но едва сега е настъпил моментът да си сътрудничат.

„Ние сме българи и сме се събрали с една обща цел – способни сме, позитивни и искаме да сложим България на картата на световния бокс“, каза Гоцев.

Самият Пулев призна, че с Ивайло гледат в една посока за разлика от предишните си мениджъри от „Зауерланд“.

„Сега съм с хора, с които вземаме заедно решенията – допълни нашият боксьор. - „Зауерланд“ играеха зад гърба ми, гледаха техните си интереси и не ги интересуваше Кубрат Пулев от България.“

Ули Вегнер, треньор на Кобрата, изрази увереност, че той ще стане световен шампион и затова не е спрял да го подготвя, въпреки оттеглянето си от „Зауерланд“.

Питър Фюри, баща и наставник на Хюи, пък си пожела неговият син да се бие само с най-добрите, а не с някои от „пластмасовите боксьори“.

Главечерта ще предложи 10 битки, като две от тях ще бъдат при жените. Специално от Лос Анджелис да коментира женските двубои дойде и Дейзи Ланг, световна и европейска шампионка по профибокс.

Снимка ЮЛИАН ТОДОРОВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт