Концерт „От деца за деца” събира средства за трима болни малчугани в Търново

Благотворителен концерт „От децата за децата” ще се проведе на 15 ноември във Велико Търново по инициатива на Регионалния съвет на КНСБ. Събитието ще се състои от 18,00 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” в областния град. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати семействата на три деца, нуждаещи се от спешно лечение.

За участие са поканени млади таланти от детските градини и училищата, танцови и музикални школи, частни творчески формации, Младежкият дом, Центърът за работа с деца. Безвъзмездно в инициативата ще се включи и театърът, като преотстъпи салона без наем. Малчуганите от детските заведения, заедно с родители и учители са изработили към момента към 200 картички, които ще бъдат вход за концерта на цена от 5 лева. Парите ще бъдат преведени по банкови сметки чрез благотворителния фонд „Проф. д-р Желязко Христов” на КНСБ. Фондът е основан преди 20 г. в помощ на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука. Тази година от област Велико Търново три деца получават месечна стипендия от 50 лева от бюджета на фонда.

„Целта е да изразим гражданска позиция и да бъдем съпричастни към деца в нужда, да подпомогнем техните семейства”,обясни председателят на РС на КНСБ Иванина Янева.

„Държавата е най-важният фактор, който трябва да отговаря за тези деца, но ние като гражданско общество трябва да сме винаги до тях, за да усещат те подкрепата на обществото, да усещат, че ние можем да помагаме. Това мероприятие трябва да е началото на кампания от мероприятия за добротворчество във Велико Търново”, коментира председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов, който лично като гражданин подкрепя идеята за концерта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони