Корнелия Нинова: Няма да позволим да внушавате, че БСП е антиевропейска партия

Лидерът на БСП Корнелия Нинова аргументира предложението си с отчайващата бедност в страната.

Няма да позволим да внушавате, че БСП е антиевропейска партия – мога да дам много примери коя е такава. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на дебатите по Закона срещу изпирането на пари.

„Няма да ви позволим за втори път да внушите на на българското общество, че БСП е антиевропейска партия. Направихте го по време на предизборната кампания“, каза Нинова.

„Когато казвахме: „Не искахме да ядем храна второ качество“, вие казахте: „Ето ги антиевропейците“. Днес кой води битката? Г-н Юнкер, т.е. твърденията ви от предизборната кампания „Те ще извадят Европа“, днес като политики се прилагат от десните. Не манипулирайте хората. Нашата теза е, че зад европейската директива, която подкрепяме, вкарвате текстове, които са противоконституционни за България. Ние този закон на първо четене ще го подкрепим заради европейските правила, но на второ четене ще отхвърлим текстовете“, каза Нинова.

Тя призова ГЕРБ да спрат да манипулират хората с тази антиевропейска теза. „Много примери мога да дам кой е антиевропейска партия“, посочи Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика