Кралски биограф обитава замъкa на Пърси Шели

Мики и кралският биограф си поделят замъка.

Вдовицата му Мари Шели пише там знаменития роман “Франкенщайн”

Лейди Колин Кембъл твърди, че прадядото на Пушкин е цветнокож

По стените гостите могат да видят картини на Пикасо, Айвазовски, Рембранд

Мики, Мики, Мики-и-и-и-и-и-и-и, прокънтява силен женски глас и отеква през близо 58-те стаи, коридори, купол и вити стълби, за да стигне и се просне капнал върху 7-метровата статуя на обърнат с хобота надолу слон в градината. Гласът е на стопанката на замъка Горинг лейди Колин Кембъл, а Мики е шпаньолът є на две години и половина.

Преди него, писателката и кралски биограф има няколко кучета, но изглежда Мики получава най-доброто, затова цялото това царство му принадлежи с обич и гостоприемство. Често Мики се сгушва между чифт гумени ботуши във войнишко зелен цвят, с които писателката обикаля огромното имение, а там фазани и катерици съжителстват в спокойно и хармонично добруване.

В съседния двор пладнуват овце, чиито пастир е електронната ограда, държаща ги сплотени. Близкият град е Уординг, с население над 100 хиляди души и ако не си местен или с местни, сякаш няма какво много да се прави. Красиво крайбрежие, в средата на което се извисява виенско колело, прави градът малко по-приветлив, а кокетни магазинчета и продавачки с изразен акцент, могат да ви очароват допълнително. Или пък да ви затруднят в общуването.

Лейди Колин Кембъл, един от биографите на принцеса Даяна, задълбочен и компетентен изследовател на кралските фамилии по света, осведомена до академичност относно родственото дърво на повечето аристократи, настоящи и някогашни, е истинска знаменитост. Може да установите това, когато я видите да пазарува сутрешните си вестници в местния супермаркет, а около нея с премерено любопитство да се тълпят хора, искащи снимка с нея. Тя е изключително приветлива, търпелива и отговаря със загадъчна усмивка на всички. Едно от последните предавания, в които писателката участва. е еквивалент на "Сървайвър" за знаменитости.

I am a celebrity get me out of here издига и без това устойчивата популярност на родената в Ямайка звезда в истински фурор.Следва участие в телевизионно риалити, в което тя е обект на ухажване от млади джентълмени. Двете й деца Дима и Миша пък стават риалити звезди в предаване на MTV за млади аристократи.

Най-важното за лейди Колин Кембъл са книгите. В годините тя написва няколко за принцеса Даяна The real Diana и Diana in private са бестселъри.

Следват книги за Кралицата Майка, за брака на Елизабет Втора със съпруга й, а последната, излязла от печат преди дни, третира цветнокожите в световната аристокрация. Първото изречение в тази книга започва със сватбата на Мегън Маркъл, а в средата на книгата научаваме, че прадядото на Пушкин е бил… цветнокож. Всичко това, разбира се, обосновано с красива реч, документи и отговорна прямост.

Преди пет години писателката закупува историческия замък Горинг, в Уест Съсекс, принадлежал навремето на поета Пърси Шели, който не може да му се наслаждава дълго заради ранната си смърт. Обитател на имението става неговата вдовица Мари Шели, която свързваме и с написването на знаменития роман "Франкенщайн".

Лейди Колин Кембъл се сдобива със замъка когато той е колеж по изучаване на езици, а повечето помещения не заслужават начина, по който изглеждат. Днес има ясно обособена жилищна част от близо девет помещения, обитавани от писателката и синовете й, както и зали за вечеря, които могат да бъдат наети, бални зали, огромна тераса и градина. Наскоро там беше отпразнуван 70-я рожден ден на госпожата, чиято благородна цел е да спаси и подържа този храм на аристокрацията.

Сред интересните стаи в замъка е и сватбеният апартамент на името на Кралица Виктория, в чиито хол се намира истинска и пригодена за ползване вана. По стените в различните помещения гостите могат да видят картини на Пикасо, Айвазовски, Рембранд. По лавиците на богатата библиотека, освен авторските книги се виждат редки заглавия. Лицето на писателката е на десетки печатни издания, разхвърляни небрежно там, където е останало място от порцеланови фигурки, писма.

И някъде в дълбочината на зданието с 58 стаи се чува отчетливото тракане на сребърното кокалче-нашийник на Мики, която вторачено довършва вечерята си в посребрена съдинка. А лейди Колин Кембъл преглежда в тефтера програмата си за следващата седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл