Левандовски и Рибери се записаха в историята

„Байерн” спечели изключително трудно срещу „Кьолн” – само 1:0 у дома. Но мачът се превърна в ден на рекорди за две от звездите на баварците. Роберт Левандовски вкара победния гол и влезе в Топ 10 на вечната ранглиста на реализаторите в Бундеслигата. Полякът има 166 попадения, колкото и легендата на „Кьолн” Ханес Рьор. Само през този сезон Левандовски се разписа за 15-и път в 16 двубоя.

„Роберт е страхотен нападател и ако бе играл по наше време, щеше да е добър като мен и Клаус Фишер – каза треньорът Юп Хайнкес. – Но не може да стигне нивото на Герд Мюлер.”

Франк Рибери пък се превърна в чужденеца с най-много мачове за „Байерн”. Французинът игра за 366-и път с червената фланелка. „Байерн” пък вече води с девет точки пред втория „Шалке”, който също трудно срази „Аугсбург” с 3:2 у дома.

Изненадващо привърженици на „Байерн” вдигнаха много злобен плакат срещу президента Ули Хьонес. На него Барона на Бундеслигата виси върху виме на крава, върху която пише „гостуващи фенове”. Запалянковците се оплакват, че Хьонес не ги защитава, когато трябва да плащат скъпи билети за гостувания.

Снимка: Facebook

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят