„Левски“ преговаря с играчи с изтичащи договори

Въпреки че все още на са обявили трансфер на нито един нов футболист, в „Левски“ работят по селекцията. На „Герена“ следят ситуацията около няколко играчи с изтичащи договори. Сред тях е Илиас Хасани, бранител на „Черно море“. 23-годишният футболист попада в списъка на „сините“, разкри авторитетното френско издание „Екип“. Защитникът има контракт с „моряците“ до края на сезона и от началото на януари може да води преговори с други отбори. Малко вероятно е обаче той да дойде в столичния тим още през зимата предвид обтегнатите отношения между ръководствата на двата клуба. През декември „Черно море“ осъди „Левски“ за неизплатен процент от продажбата на Мехди Бурабия в Турция. „Сините“ трябва да преведат 37 500 евро на „зелено-белите“, въпреки че искът бе за двойно по-голяма сума.

А интерес към Хасани има от няколко клуба от Франция, се казва още в публикацията. Той е бил желан от „Рен“ преди време, а сега запитвания има от „Ланс“ и „Тулуза“. „Желанието на Хасани обаче е да продължи да играе на Балканите“, добавя „Екип“.

Ръководството на „Левски“ прави всичко възможно, за да си осигури подписа и на халфа Мартин Райнов. Капитанът на „Берое“ бе пред трансфер на „Герена“ още през лятото, но тогава сделката пропадна в последния момент, въпреки че всичко бе договорено. Сега „сините“ отново са подновили преговорите, но... и този път има проблем. Шефовете на столичния тим опитват да вземат българския национал без пари. В договора на Райнов има заложена откупуваща клауза, а сумата е шестцифрена. Но договорът на опитния играч също изтича в края на сезона и това е причината на „Герена“ да се дърпат да я платят. Един от вариантите е „сините“ да подпишат предварителен договор с футболиста, който да влезе в сила от лятото. Ако това се случи в Стара Загора могат да се съгласят и на по-ниска трансферна сума, за да бъде финализирана сделката още сега.

Интересното е, че въпреки активността на „Левски“, очакваният нов силен човек в клуба Павел Колев все още не е обявил дали ще започне работа на „Герена“. Част от задълженията му трябва да бъде именно селекцията, която се оказва ахилесовата пета на тима през последните години.

А въпреки наближаващия старт на подготовката, планирана за 8 януари, от клуба не са обявили и раздяла с някои от настоящите футболисти. Очаква се петима да си тръгнат от столичния гранд през януари, но преди това трябва да им бъдат изплатени и съответните компенсации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ