Лиляна Павлова: Трябва да обърнем тенденцията на евроскептицизма

На Европа ѝ е нужно да бъде единна, обединена, да опитаме да направим всичко възможно да обърнем тенденцията на евроскептицизма. Това каза министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова на конференция в столичния хотел "Балкан", по повод навършването на 10 години от присъединяването на България към ЕС и предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

„Избрахме девиза „Съединението прави силата“ - дава много силна заявка. 140 години по-късно за България е валидно повече от всякога, валидно е и за Европа“, заяви тя.

„България, празнувайки 10 години от своето членство в ЕС, поемайки Председателството в един не лек, критичен момент за ЕС, ще има възможност да участва във формирането на политиките за бъдещето на Европа и Балканите“, обясни Лиляна Павлова.

„10 години след членството ни в ЕС се променихме много, постигнахме много, подобрихме макроикономическите си показатели и инфраструктурата“, заяви тя.

„Важната задача са младите хора, които имат възможността да живеят свободно в Европа и да учат, да се върнат в България“, коментира министърът. „На 13 септември предстои председателят на ЕК да направи важна заявка, която заедно със всички наши партньори да реализираме на практика. Това е посланието за бъдещето на Европа“, каза още тя.

На конференцията присъстват Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в София, временно изпълняващия длъжността посланик на ФРГ в България, Йорк Шутграф, кмета на София, Йорданка Фандъкова, Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, дипломати, политици и журналисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България