„Лудогорец“ №1 по удари, дузпи и спортсменство

Първият дял от първенството вече е в историята. Изиграха се 13 кръга, след които лидер е обичайния заподозрян "Лудогорец". Тимът от Разград е първи не само във временното класирането, но и в доста от отделните статистики и показатели. "Орлите" са №1 по удари и дузпи, имат най-малко получени картони, а и са с почти еднакви показатели с ЦСКА и "Левски" в статистиките за най-добра атака и защита. Ахилесовата пета на „Лудогорец“ е... публиката, която е извън първите 10 места, когато става въпрос за посещение на домакинските мачове. Поне това показва статистиката на сайтовете bulgarian-football.com и сайтът на БФС за шампионата fpleague.bg.

Но да погледнем по-детайлно върху цифрите. В изиграните 13 кръга "Лудогорец" има най-много удари - общо 166. От тях 83 са точни, 83 в аут. Това пък прави по над 6 удара в рамките на 90 минути. Шампионите са първи и по корнери - 87, което е абсолютен рекорд. Втори по ъглови удари е "Левски" със 74.

Любопитното е, че най-много играчи на "орлите" висят в засада - общо 43 пъти.

По дузпи "Лудогорец" също е недостижим. Отборът е с 4 получени и 1 свирена една срещу тях. Играчите на Димитър Димитров-Херо са вкарали 3 пъти от бялата точка и веднъж са пропуснали.

Тимовете на "Берое", "Дунав", "Ботев" и "Славия" са получили по две дузпи.

Най-много наказателни удари са свирени срещу "Витоша", "Локомотив" (Пд) и "Септември" - по три.

"Лудогорец" е спортсменът в тези 13 кръга. Поне това излиза от показаните от реферите картони. Шампионите имат 22 жълти и 1 червен. Най-грубият отбор е "Пирин". "Орлетата" от Благоевград са декорирани 50 пъти в жълто. В 3 случая техен играч е бил гонен.

Статистиката за посещаемост обаче нанася звучен шамар върху "Лудогорец". Общо 4420 зрители са посетили домакинските срещи в Разград. Най-малко публика е имало на двубоя с "Берое" - 610 човека. 870 пък бяха феновете на "Лудогорец" срещу "Верея" в най-посетеното домакинство на тима.

"Левски" мачка по показател публика. Общо 50 737 души са гледали мачовете на "сините" от трибуните при домакинствата. В това число влизат и зрителите в дербито с ЦСКА. За мача на мачовете бяха продадени 25 107 билета.

Втори е "Етър" с 25 590 души, а трети "Берое" с 20 600.

Най-голям интерес във всички срещи до момента са генерирали столичните грандове „Левски“ и ЦСКА с малко над 75 000 зрители на мачовете си.

„Сини“ и „червени“ са на върха в разбивките за най-добра защита и нападение. Играчите на Делио Роси са допуснали 5 гола в 13 мача, което прави средно по 0.46 попадения на двубой. С такъв показател вече е и "Лудогорец". "Орлите" подгониха атаката на ЦСКА. "Армейците" са първи с 32 отбелязани гола или 2,46 средно за 90 минути. "Лудогорец" е втори с 31 попадения или 2,38 на среща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят