“Макдоналдс“ праща българче на финала на Мондиал 2018 в Москва

Ники Кънчев, Наско Сираков и Иван Лисиков избраха малкия Никола да представя България на финала на Мондиал 2018

Вече 20 години България не е на световно първенство, но ще имаме представител на терена на финала на Мондиал 2018! Големият мач, когато ще бъде коронясан футболния крал, е на 15 юли на стадион "Лужники" в Москва.

Деветгодишният пловдивчанин Никола Алексиев ще бъде едно от момчетата, които ще изведат отборите в най-големия мач в света. Кадърът на футболна школа „Кронос“ бе избран по програмата „Макдоналдс Футболен Ескорт“. Световната компания за бързо хранена е един от основните спонсори на ФИФА и асистира сериозно на футбола в България благодарение на представителството си.

Легендата на футбола ни Наско Сираков бе шеф на комисията по определяне на нашия представител на финала. „Накрая имаше трима достойни кандидати, но билетът за Русия е само един – каза авторът на два гола на световни първенства. - Никола е напълно достоен и ще се радвам да го гледам на терена, когато целият свят ще е вперил очи там. Толкова много време ни отне избора, че не можех да насмогна да ям „Макдоналдс“.“

Другите членове на журито бяха управляващият директор на компанията в България Иван Лисиков и телевизионният водещ Ники Кънчев.

Искрено желая на Никола един ден не само да извежда отборите, но сам да бъде на терена като една от големите звезди“, каза Лисиков.

Малчуганът, който е фен на „Ботев“ и Германия, получи оригиналната топка, с която ще се играят мачовете на световното първенство.

Никола трябва да е смел на терена на „Лужники“, защото всички ще го гледаме и ще му се радваме – каза Ники Кънчев. - Да обича футбола като нас и един ден да бъде голямата ни звезда.“

Никола не е първият българин в кампанията на „Макдоналдс“. На четвъртфинала на Евро 2012 между Чехия и Португалия едно от момчетата, извели отборите, бе Мартин Сораков. Днес той е централен нападател в юношите до 15 години на „Славия“ и отличник в немската гимназия.

Алексиев получи екип на националния отбор на България от зам.-изпълнителния директор Павел Колев също с пожелания да го носи и като професионален футболист.

Макдоналдс“ е дългогодишен партньор на ФИФА за всички големи турнири на централата – мондиали за различни възрасти и световно клубно първенство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ