Марин Льо Пен: Европа греши, че води Студена война срещу Русия

Моделът на управление на Европейския съюз е авторитарен, работи със заплахи и шантаж, а икономическите и социалните резултати са катастрофални. Това заяви Марин Льо Пен лидерът на френските националисти „Национален сбор” по БТВ.

„Европейският съюз отслабва, искам да спася Европа – да върна силата й, сигурността на нациите, които съставляват Европа и да създам сдружение между държавите, където свободно, по желание да участват в проекти, защитавайки интересите на народите си. Искам да се спре това заливане от мигранти и ние сами да решим дали искаме да приемаме хора, всеки сам да решава за себе си, а това вече не е възможно заради Европейската комисия”, коментира лидерът на френските националисти.

Според нея политиката на ЕС спрямо мигрантите е вредна за държавите-членки, защото Европа няма сили да интегрира всички, бягащи от войната в Близкия Изток. Льо Пен заяви, че във Франция има над 7 млн. души, които са под границата на бедността, а правителството не се е погрижило за тях.

„Европейският съюз е колонизиран от немците, всички длъжностни места в Съвета, в Комисията и в Парламента са колонизирани от немците. Какво правят те – защитават своите интереси. ЕС беше мир, сега виждам само конфликти и икономическа война”, заяви Льо Пен.

 

Марин Льо Пен коментира протестите във Франция, където хората също са недоволни от високите цени на горивата. По думите й Европейската комисия изисква от правителството да приложи мерки върху покупателната способност, а това оказва влияние върху средната класа.

„Цените на горивата е увеличена средно със 70% заради данъци. Французите не могат да се справят вече с това и показват своя бунт срещу това правителство, което прави подаръци на богатите, но изцяло забравя добруването на народа”, каза Льо Пен.

Лидерът на френския „Национален сбор” заяви, че не съжалява за заема, който е изтеглила от Русия, защото нито една европейска банка не й е отпуснал такъв.

„Аз уважавам Русия, смятам, че Европа греши, че се води Студена война срещу Русия. Всички имаме общия интерес да създаваме икономическа и стратегическа връзка с Русия, Русия не е опасност. Не Русия дойде във Франция да убива хора, а „Ислямска държава”. Аз искам да имам добри взаимоотношения със САЩ, Русия, Китай или Индия, но без да сме под властта на едни или други”, коментира Льо Пен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия