Мбапе е най-скъпият младок в света

Младата френска звезда Килиан Мбапе от ПСЖ е най-скъпият играч до 21-годишна възраст. Това показа проучване на футболната обсерватория CIES. Според анализа, цената на младока в периода септември – декември се е увеличила с близо 50 млн. евро – от 133,8 млн. на 182,8. Така Мбапе изпревари Деле Али от „Тотнъм“. Цената на английския полузащитник остана не променена и е 180 млн. евро.

Любопитното е, че шестима таланти състезаващи се на Острова попадат в челната десетка. Освен Али, в нея са Лерой Сане (124,5 млн. евро) и Габриел Жезус (108,4) от „Манчестър Сити“. Футболистите на „Манчестър Юнайтед“ сред първите десет са Маркъс Рашфорд (116,7) и Антони Марсиал (85,6). „Тотнъм“ има още един представител сред най-скъпо струващите играчи до 21-годишна възраст. Това е Дейвинсън Санчес. Според анализа цената на колумбиеца е 66,3 млн. евро. Челната десетка попълват Тимо Вернер (92,5) от „Лайпциг“, Кристиан Пулишич (75,2) от „Борусия“ (Дортмунд), както и Осман Дембеле (120,4) от „Барселона“.

Сред първите сто най-много цената си е повишил Трент Александър-Арнолд от „Ливърпул“. Стойността на халфа е скочила с 235% за три месеца. През септември цената му е била 6,3 млн. евро докато сега тя е 21,1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят