„Мебел-Стил” открива трети завод

Инвестицията за над 4,5 млн. лв. е реализирана само за 8 месеца

Трети завод открива днес „Мебел-Стил” ООД – Търговище. Новата производствена и складова база за мека мебел е в град Попово. Тя е разположена на 11 дка, а инвестицията е на стойност 4,5 милиона лева. Реализирането й стана възможно за 8 месеца след закупуване на парцела със съществуващите сгради, без средства от европрограми.

Цялостният ремонт на производствените помещения превърна стария завод „Спорт“ в Попово в модерно производство за матраци и мека мебел. Дейността в новата база стартира с 50 работни места, а до една година целта на собственика е те да достигнат 170.

В момента „Мебел-Стил” осигурява заетост на над 530 души, включително в заводите си в Търговище и село Макариополско. Общата площ, върху която се извършва дейността, е над 80 дка, от които почти 30 000 кв.м. са покритите производствени и складови площи.

„Мебел-Стил” за поредна година реализира ръст в произведената продукция от над 25%.

Към дестинациите, където се продава успешно продукцията на фирмата, се добавиха още Алжир, Унгария, Канарските острови, както и няколко нови клиенти в Румъния и Италия. Така държавите, в които се продава продукцията на дружеството, стават 11.

Значителен ръст отчита през тази година и българският пазар, където практически няма град, в който да не се реализира стоката на „Мебел-Стил” и то при повече от един търговец.

„Мебел-Стил” е постоянен участник на най-голямото мебелно изложение в света – IMM Кьолн, като всяка година дружеството с гордост налага имиджа на качествена българска продукция на отлична цена и печели с това нови и нови пазари.

Мажоритарният собственик на фирмата, г-н Илко Илиев, обича да казва: „Всяка минута от нашите заводи излиза по един диван“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес