Мексико „схруска“ Южна Корея с 2:1

Мексико „схруска“ Южна Корея с 2:1 и продължава без грешка в група „F“. Головете за успеха вкараха Карлос Вела и Хавиер Ернандес. Първото попадение падна от дузпа. Наказателният удар беше под номер 14 в турнира, а срещите в груповата фаза на турнира все още не са свършили. С отсъждането на дузпата бяха надминати свирените на миналия мондиал – този в ЮАР. Тогава те бяха общо 13 за целия турнир. Абсолютният рекорд е от 18 изпълнения от бялата точка. Те бяха свирени през шампионата във Франция през 1998-ма.

Хавиер Ернандес пък оформи крайният резултат. Попадението на Чичарито е под №50 с националната фланелка на „ацтеките“. Така той се превърна в най-резултатния играч в историята на Мексико.

За Южна Корея се разписа Хюн Мин Сон. Отборът му обаче продължава да няма победа в осми пореден мач на световни финали. Тимът регистрира 6 загуби и две равенства, като пораженията са вече четири последователни.

Двубоят на стадион „Ростов Арена“, посетен от 43 472 зрители, се игра пред погледа на Джани Инфантино, президента на ФИФА.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят