Меси забрани на „Барса” да падне

Лионел Меси забрани на „Барселона” да загуби! А когато не е на терена, дори могъщите каталунци са съвсем обикновен отбор. Въпреки че играят Луис Суарес, Андрес Иниеста, Филипе Коутиньо, Осман Дембеле...

Заради контузията си Меси не започна гостуването на „Севиля” и домакините поведоха с 2:0. Треньорът Ернесто Валверде видя, че друг шанс няма и в 57-ата минута пусна Лео. В самия край на мача за по-малко от 100 секунди първо Луис Суарес, а после Меси изравниха – 2:2. „Барса” остана непобеден през сезона в Примера дивисион.

Аржентинецът единствен със сънародника си Пауло Дибала е вкарал седем гола с удари извън наказателното поле през сезона в Топ 5 първенствата. А „Барса” е само на един мач от славния рекорд на „Реал Сосиедад” от 38 поредни шампионатни мача без загуба в Примера, датиращ от 1980 година.

Меси е решаващ с всяко докосване на топката – призна Валдерде. – Надявам се, че ще е добре за сряда и за мача ни в Шампионската лига с „Рома”.”

Без Кристиано Роналдо „Реал” се представи доста по-убедително срещу „Лас Палмас” – 3:0. Два гола вкара Гарет Бейл, а португалецът получи почивка преди дуелите с „Ювентус” в Шампионската лига. Третото попадение бе на Карим Бензема, който изтърпя много критики през сезона за представянето си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят