Местят спирката край село Атия

Спирката, която си спечели черна слава, след като преди два дни, пресичайки към нея, загина 16-годишният Костадин, може да бъде временно преместена. За това дали е необходимо преместване и къде точно да бъде ситуирана, ще заседава областната комисия по транспорта в понеделник.

Докато на мястото бъде изградена пасарелка и кръгово движение, спирката може да се ситуира в село Атия.

В момента хората пресичат пътя Бургас- Созопол, по който автомобилите фучат с висока скорост. На мястото стават много произшествия, жертвите са поне десет.

Възложено ни е да пътуваме до Атия с автобус номер 5. Има предложения автобусът за Созопол временно да влиза в Атия, което пък ще удължи пътя до Созопол, но това може да стане възможно след като някой ни възложи, каза пред Труд инж. Петко Драгнев, шеф на градския превозвач "Бургасбус". Неговото мнение е, че задължително е нужно кръгово на кръстовището, така че автобусът да може лесно да обръща.

"В понеделник свиквам спешно областната комисия по транспорта. Тя има право да променя мястото на спирките. Ще присъстват и кметовете на близките селища, за да обсъдим къде да се премести спирката временно", каза пред Труд областният управител Вълчо Чолаков.

Само за последните 15 години катастрофите на това място са над 48, разкри майката на друг загинал млад човек- Валентин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България